dimecres, 4 de febrer del 2015

Xerrada sobre el camp de concentració d'Auschwitz

Els alumnes de 4t d’ESO assisteixen a una conferència-col·loqui sobre el camp de concentració nazi d’Auschwitz


El passat dimecres 17 de desembre en Lluís Garcia, llicenciat en Biologia i exalumne del nostre Institut, va venir al centre explicar a tots els alumnes de 4t d’ESO la seva experiència personal durant una visita al camp de concentració nazi d’Auschwitz, situat a la localitat polonesa d’Oswiecim. 
En Lluís Garcia, que actualment està cursant un màster en Biotecnologia a Polònia, va aprofitar la seva estada per visitar el camp de concentració d’Auschwitz, detestable exemple de la barbàrie nazi. 
Al final de la conferència, en Lluís va respondre a totes i cadascuna de les qüestions i reflexions plantejades pels nostres alumnes. 





  



Aquest any es commemora el 70è aniversari de l’alliberament del camp per tropes de l’exèrcit soviètic. Cal recordar a totes les noves generacions que els camps d’extermini nazi van existir. Uns camps de concentració on es va assassinar sense cap mena de remordiment a jueus, homosexuals, gitanos, testimonis de Jehovà, presoners de guerra, disminuïts psíquics i opositors al règim nazi. 

Al camp d’extermini d’Auschwitz van ser assassinats 1 milió de jueus europeus i s’ha convertit en símbol de l’Holocaust.  






 Fotografies fetes per Lluís Garcia durant la seva visita.


 

















Des del Departament de Ciències Socials de l’Institut Josep Serrat i Bonastre volem agrair la gran generositat d’en Lluís Garcia.

Gràcies i molta sort Lluís! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.